Kleuradvies

Kleuradvies

Goed schilderwerk wordt gevormd door de combinatie van de volgende factoren zoals, een langdurige bescherming van het object, een fraai uiterlijk en efficiënt materiaal gebruik. Maar de keuze van de kleur of kleur combinatie is zeker niet minder belangrijk. Uiteraard zijn wij altijd graag bereid u van advies te voorzien.

Zo kunnen wij ons goed voorstellen dat u iets in gedachten heeft, maar niet precies weet of en hoe dit is toe te passen in uw woning. Het is namelijk erg lastig om in te schatten hoe een bepaalde kleur die u gezien heeft op een kleine kleurenstaal er uit zal gaan zien op een grote muur.

Wat op de kleurenstaal gewoon geel leek, is in werkelijkheid een fel geel vlak in uw woonkamer. Door onze ervaring op dit gebied kunnen wij erg goed inschatten wat het effect zal zijn in de praktijk. Graag helpen wij u bij de keuzes die u maakt. Als u bij ons een offerte aanvraagt is deze altijd vrijblijvend, en er zijn géén kosten aan verbonden

Sigma, Sikkens, Caparol, Trimetal en Wijzonol

Wij maken alléén gebruik van Sigma, Sikkens, Caparol, Trimetal en Wijzonol verfmaterialen. U kunt hier een lijst vinden met standaardkleuren, ook wel RAL-kleuren genoemd. Houdt u er wel rekening mee dat de kleuren die u ziet op uw scherm nooit exact overeenkomen met de kleuren in het echt. Het betreft hier slechts een indicatie.
Naast deze standaardkleuren bestaat er een enorme hoeveelheid kleurthema's. Wij laten u graag de mogelijkheden aan kleurstalen zien.

RAL-kleuren

De waaier bestaat uit ruim 250 kleuren die logisch zijn gerangschikt. De Beste Buitenkleurenwaaier is bijzonder gebruiksvriendelijk. Via verschillende coderingen kan de schilder snel die kleur in de waaier vinden die hij zoekt.

Er zijn vijf verschillende indexen bestaande uit nieuwbouw- en historische kleuren, en de meest gebruikte Oude Sigma kleuren. Ook zijn de NCS-, de RAL- en veiligheidskleuren erin opgenomen. In de bouw wordt immers veel gewerkt met NCS- en RAL-kleuren. Daar speelt Sigma uiteraard op in door ook die kleurinformatie te bieden.' De waaier maakt het mogelijk om de communicatie in de bouw te vereenvoudigen: de coderingen en de namen uit de belangrijkste waaiers zijn er immers in opgenomen. De Sigma Buitenwaaier is daarom een compleet kleurenwoordenboek.

RAL Kleuren

 

© Copyright Geeven Schilderwerken Helmond 2004 / 2011